Centrum odborného vzdelávania a prípravy pre Gastronómiu, hotelierstvo a cestovný ruch, Rating: "AA"

Projekty

Hotelová akadémia Ľudovíta Wintera Piešťany systematicky podporuje svojich študentov v odbornom, jazykovom aj osobnostnom raste a poskytuje im príležitosti, ktoré ich pripravujú na úspešnú budúcnosť v hotelierstve a gastronómii, preto sa aktívne zapája do rôznych domácich aj medzinárodných projektov.

Jedným z aktuálne schválených projektov je projekt Erasmus+ „Zručnosti pre Európu“ v rámci výzvy KA122-VET – Krátkodobé projekty mobility učiacich sa a zamestnancov v sektore odborného vzdelávania a prípravy. Hlavným cieľom projektu je zlepšenie odborných praktických zručností študentov, ktorí budú mať možnosť vzdelávať sa v zahraničí pod vedením skúsených mentorov hostiteľských organizácií. Vďaka stáži získajú nové moderné technologické postupy pri príprave jedál, zdokonalia sa v obsluhe hosťa a nadobudnú zručnosti v práci s hotelovými informačnými systémami. Pobyt v zahraničí tiež umožní študentom aktívne používať cudzí jazyk v reálnom pracovnom prostredí. Rozšíria si odbornú slovnú zásobu, ktorú zúročia pri maturitnej skúške aj v budúcom zamestnaní.

Okrem projektu Erasmus+ je škola zapojená aj do programu Medzinárodná cena vojvodu z Edinburghu (DOFE), v ktorom momentálne pôsobí 21 študentov. Program podporuje rozvoj vytrvalosti, osobnej iniciatívy a dobrovoľníctva.

Ďalším dlhodobým projektom je Deutches Sprachdiplom, ktorý žiakom umožňuje získať jazykový certifikát uznávaný v nemecky hovoriacich krajinách. Tento projekt posilňuje jazykové kompetencie študentov a otvára im dvere k štúdiu či práci v zahraničí.

Hotelová akadémia v Piešťanoch sa okrem projektov zameraných na študentov aktívne zapája aj do iniciatív, ktoré podporujú rozvoj samotnej školy, jej odborných pracovísk a pedagogických zamestnancov.

Národný projekt Centrá excelentnosti Odborného vzdelávania a prípravy

Cieľom národného projektu je budovanie Centier excelentnosti odborného vzdelávania a prípravy, ktoré sú konečnými poskytovateľmi odborného vzdelávania a prípravy, pričom sa zameriavajú na dosahovanie vynikajúcich výsledkov v oblastiach, ktoré sú kľúčové pre úspech prípravy pracovnej sily vo formálnom a celoživotnom vzdelávaní pre daný sektor.

Podpora Centier excelentnosti

Hlavný cieľ projektu je zvýšenie kvality výchovno-vzdelávacieho procesu, všeobecného vzdelávania, teoretického odborného vzdelávania, praktického vyučovania a vzdelávania dospelých v oblasti cestovného ruchu, hotelierstva a gastronómie na Slovensku prostredníctvom podpory centra excelentnosti odborného vzdelávania a prípravy v Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera Piešťany a skvalitnenie materiálno-technického a technologického vybavenia nevyhnutného pre vznik systému zručností pre inovácie, regionálny rozvoj, dlhodobú udržateľnosť, zamestnanosť a sociálnu inklúziu v regióne.

Národný projekt Zavedenie manažérstva kvality v OVP a vzdelávaní dospelých

Cieľom projektu je zvýšenie kvality, inkluzívnosti a účinnosti systémov vzdelávania a odbornej prípravy, ako aj ich relevantnosti z hľadiska trhu práce okrem iného prostredníctvom potvrdzovania výsledkov neformálneho vzdelávania a informálneho učenia sa s cieľom podporiť nadobúdanie kľúčových kompetencií vrátane podnikateľských a digitálnych zručností, a tiež prostredníctvom podpory zavádzania systémov duálnej odbornej prípravy.