Praktické vyučovanie
Praktické vyučovanie na Hotelovej akadémii Ľudovíta Wintera
Praktické vyučovanie prebieha počas celého štúdia prostredníctvom rôznych odborných a praktických predmetov. Žiaci postupne nadobúdajú zručnosti v predmetoch:
-
odborný výcvik
-
cvičenia z techniky obsluhy
-
baristika a tea tender
-
komunikácia v hoteliérstve
-
komunikácia v odbornom cudzom jazyku
-
barmanstvo a someliérstvo
-
sprievodcovanie
-
cvičenia z účtovníctva
-
hotelové a informačné systémy
-
podnikanie v hotelierstve
-
cvičenia z marketingu
Praktické vyučovanie prebieha v systéme školského aj duálneho vzdelávania. Časť odborného výcviku absolvujú žiaci priamo u zmluvných zamestnávateľov, kde získavajú reálne skúsenosti z hotelovej a gastronomickej praxe.
Počas štúdia si žiaci rozvíjajú praktické zručnosti aj prostredníctvom gastronomicko-spoločenských akcií, ktoré sami pripravujú a realizujú. Nadaní žiaci navyše reprezentujú školu na rôznych odborných súťažiach – barmanských, baristických, v príprave jedál, zostavovaní slávnostnej tabule a pod.
Každý žiak si počas štúdia vytvára osobné portfólio, v ktorom dokumentuje zrealizované aktivity aj nadobudnuté zručnosti. Toto portfólio potom využíva počas praktickej časti maturitnej skúšky na prezentáciu svojich vedomostí a profesionálneho rastu.